بیماری های پوستیمقالات

سینورا، هر آنچه باید درباره این داروی و نحوه استفاده از آن بدانید

داروی سینورا چیست و چه کاربردی دارد؟

سینورا یا همان (آدالیموماب) برای کاهش درد و تورم ناشی از انواع خاصی از آرتریت (مانند روماتوئید، پسوریازیس، ایدیوپاتیک نوجوانان، اسپوندیلیت آنکیلوزان) استفاده می شود. این دارو همچنین برای درمان برخی از اختلالات پوستی (مانند پسوریازیس پلاکی، هیدرادنیت چرکی) استفاده می شود. داروی سینورا با مسدود کردن پروتئین (فاکتور نکروز تومور یا (TNF موجود در سیستم ایمنی بدن که باعث تورم مفاصل و آسیب در مفصل و همچنین لکه های پوسته پوسته قرمز در پسوریازیس می شود، عمل می کند. داروی سینورا متعلق به دسته ای از داروهایی است که به عنوان مسدود کننده های TNF شناخته می شوند. این دارو با کاهش تورم مفاصل به کاهش آسیب بیشتر مفاصل و حفظ عملکرد مفصل کمک می کنند.

داروی سینورا چیست و چه کاربردی دارد ؟
داروی سینورا چیست و چه کاربردی دارد ؟

نحوه استفاده از سرنگ سینورا

قبل از شروع استفاده از سینورا (آدالیموماب)، راهنمای دارو و دستورالعمل های استفاده ارائه شده توسط داروساز را بخوانید. اگر سوالی دارید، از پزشک یا داروساز بپرسید. اگر این دارو را در خانه استفاده می کنید، تمام دستورالعمل های آماده سازی و استفاده را از متخصص پوست بپرسید  و دستورالعمل استفاده از دارو را روی جعبه آن مطالعه کنید. قبل از استفاده، این محصول را به صورت بصری از نظر وجود ذرات یا تغییر رنگ بررسی کنید. اگر تغییری در آن وجود داشت، از دارو استفاده نکنید.

این محصول را تکان ندهید. اگر داروی سینورا را از یخچال خارج می کنید، قبل از تزریق آن را به مدت 15 تا 30 دقیقه در دمای اتاق بگذارید. این دارو را به روش دیگری مانند گرم کردن در مایکروویو یا قرار دادن در آب داغ گرم نکنید. این دارو را دقیقا همانطور که توسط پزشک متخصص  تجویز شده مصرف کنید. داروی سینورا، را طبق دستور پزشک، معمولاً یک هفته در میان یا در برخی موارد هفته ای یکبار، به صورت زیر پوستی روی ران یا شکم تزریق می شود.

اگر از این دارو برای درمان پسوریازیس، هیدرادنیت چرکی، بیماری کرون، کولیت اولسراتیو یا یووئیت استفاده می‌کنید، ممکن است پزشک در شروع درمان، برنامه زمانی متفاوت یا دوز بالاتری را تجویز کند. دستورالعمل های پزشک خود را برای استفاده از این دارو به دقت دنبال کنید. قبل از تزریق هر دوز، محل تزریق را با الکل تمیز کنید. هر بار محل تزریق را تغییر دهید تا آسیب زیر پوست کاهش یابد. تزریق های جدید باید حداقل 1 اینچ (5/2 سانتی متر) از محل قدیمی انجام شود. در ناحیه ای از پوست که زخم، کبودی، قرمزی یا سفتی وجود دارد نباید تزریق انجام شود.

دیگر نکات استفاده

دوز دارو بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ شما به درمان تعیین می شود. در کودکان، دوز نیز بر اساس وزن مشخص می گردد. از داروی سینورا به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. برای کمک به یادآوری، روزی را در تقویم علامت بزنید که باید این دارو را دریافت کنید. هرگز سر خود دوز دارو را افزایش ندهید یا بیشتر از دفعاتی که توسط پزشک مشخص شده نباید از این دارو استفاده کرد. اگر بعد از تزریق مشکل خاصی پیدا کردید حتما با متخصص پوست خود در میان بگذارید. این دارو حتما باید در یخچال نگهداری شود، اما باید از یخ زدگی دارو محافظت شود. زیرا اگر دارو در محیط گرم قرار بگیرد و یا دچار یخ زدگی شود در هر دو حالت باعث خراب شدن دارو و ایجاد مشکل می شود.

این دارو معمولا به صورت زیر پوستی در قسمت روی ران یا شکم تزریق تزریق می شود.
این دارو معمولا به صورت زیر پوستی در قسمت روی ران یا شکم تزریق تزریق می شود.

داروی سینورا ممکن است چه اثرات جانبی به دنبال داشته باشد؟

قرمزی، خارش، درد یا تورم در محل تزریق ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار شد یا بدتر شد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. به یاد داشته باشید که داروی سینورا به این دلیل تجویز شده است که پزشک شما تشخیص داده است که مزایای آن برای شما بیشتر از اثرات جانبی آن است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند عوارض جانبی جدی را تجربه نمی کنند. در صورت بروز علائم عفونت در حین مصرف این دارو، مانند: گلودردی که از بین نمی‌رود، سرفه‌ای که از بین نمی‌رود، تب، لرز، تعریق شبانه، مشکلات تنفسی، تکرر ادرار یا ادرار دردناک، ترشحات غیرمعمول واژن، لکه های سفید در دهان (برفک دهان) فورا به پزشک مراجعه کنید. در صورت داشتن هر گونه عارضه جانبی جدی، از جمله:

  • ضربان قلب سریع و نامنظم
  • بروز علائم نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس، تورم مچ پا یا دست ، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرعادی/ ناگهانی)
  • خون در مدفوع
  • تغییرات روحی
  • سردرد شدید
  • درد یا تورم ساق پا، بی حسی یا گزگز بازو، دست یا پا 
  • بی ثباتی و ضعف عضلانی غیر قابل توضیح
  • مشکل در صحبت کردن، جویدن، بلع ، حرکات صورت
  • تغییرات بینایی
  • درد مفاصل
  • بثورات پروانه ای شکل روی بینی و گونه ها.

فورا به پزشک مراجعه کنید.

سینورا (آدالیموماب) ممکن است به ندرت باعث بیماری جدی کبدی در افرادی شود که در معرض ویروس هپاتیت B قرار دارند. پزشک شما ممکن است آزمایش خون را تجویز کند و علائم را در طول درمان و چندین ماه پس از آخرین درمان شما بررسی کند. بروز واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو بسیار نادر است.

قرمزی، خارش، درد یا تورم در محل تزریق ممکن است رخ دهد.
قرمزی، خارش، درد یا تورم در محل تزریق ممکن است رخ دهد.

موارد احتیاط در هنگام استفاده از این دارو

قبل از استفاده از سینورا، اگر به آن حساسیت دارید و یا اگر آلرژی دارید به پزشک خود اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیر فعال (لاتکس) باشد که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود.

قبل از استفاده از این دارو، تاریخچه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود بگویید، به ویژه در موارد: عفونت های فعلی و مکرر (مانند هپاتیت B، عفونت سل، هیستوپلاسموز)، مشکلات خون و مغز استخوان (مانند: پایین بودن گلبول های قرمز یا سفید خون ویا پایین بودن پلاکت ها)، تشنج، برخی اختلالات مغزواعصاب (مانند: بیماری MS، سندرم گیلن باره)، سرطان، بیماری قلبی (به ویژه نارسایی قلبی)، لوپوس. داروی سینورا می تواند احتمال ابتلا به عفونت ها را افزایش دهد یا ممکن است عفونت های فعلی را بدتر کند.

هیچ گاه سر خود و بدون مشورت با پزشک دوز دارو را دوبرابر نکنید.
هیچ گاه سر خود و بدون مشورت با پزشک دوز دارو را دوبرابر نکنید.

 از تماس با افرادی که دارای عفونت هایی هستند که ممکن است به دیگران سرایت کند (مانند آبله مرغان، سرخک، آنفولانزا) خودداری کنید. قبل از انجام هر گونه واکسیناسیون به پزشک بگویید که از این دارو استفاده می کنید. از تماس با افرادی که اخیراً واکسن های زنده دریافت کرده اند (مانند واکسن آنفولانزا که از طریق بینی استنشاق می شود) خودداری کنید. افراد مسن ممکن است در هنگام استفاده از این دارو در معرض خطر بیشتری برای عفونت باشند. در دوران بارداری، این دارو باید فقط در صورت نیاز مصرف شود.

مشورت با پزشک

خطرات و فواید آن را با پزشک خود در میان بگذارید. داروی سینورا به شیر مادر منتقل می شود پس قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید. اگر فردی بیش از حد از این دارو استفاده کند و دچار علائمی مانند: غش کردن یا مشکل تنفسی شود باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرد. اگر یک دوز را فراموش کردید، فوراً از پزشک خود بخواهید تا یک برنامه جدید را برای شما تعیین کند. هیچ گاه سر خود و بدون مشورت با پزشک دوز دارو را دوبرابر نکنید. داروی سینورا را باید در یخچال نگهداری کنید.

سینورا برای درمان برخی از اختلالات پوستی مانند پسوریازیس پلاکی مورد استفاد قرار می گیرد.
سینورا برای درمان برخی از اختلالات پوستی مانند پسوریازیس پلاکی مورد استفاد قرار می گیرد.

نکات تداخلات دارویی

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر دهد یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. فهرستی از تمام محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای نسخه ای وغیر نسخه ای و محصولات گیاهی) را نگه دارید و آن را با پزشک خود در میان بگذارید. هیچ دارویی را بدون تأیید پزشک شروع، قطع یا تغییر ندهید. برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: سایر مسدود کننده های TNF  (مانند اتانرسپت، اینفلیکسیماب)، سایر داروهایی که سیستم ایمنی را تضعیف می کنند (مانند آباتاسپت، آناکینرا).

صحت علمی مطالب موجود در این مقاله توسط خانم دکتر ناهید همتیان، متخصص پوست ، مو و زیبایی تایید شده است.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا