سلامتی وتندرستی

کرونا و ریزش مو و مشکلات پوستی

علت ریزش موی شدید و مشکلات پوستی در بیماران کرونایی

علائم بیماری کرونا اغلب شامل سرفه خشک ، تب و تنگی نفس می باشد. با این حال این بیماری نیز می تواند روی پوست شما تأثیر بگذارد. در برخی از افراد مبتلا ممکن است مشکلات پوستی تنها نشانه عفونت ویروس کرونا باشد.

بسیاری از پزشکان معتقدند که بسیاری از عفونت های ویروسی می توانند روی پوست تأثیر بگذارند. بنابراین جای تعجب نیست که ما شاهد بثورات پوستی در این بیماری هستیم. در ادامه به این بحث خواهیم پرداخت که  آیا کرونا ویروس می تواند منجر به ایجاد بثورات پوستی و ریزش مو در افراد مبتلا شود؟

بثورات پوستی ایجاد شده به سه دسته تقسیم می شوند

علت ریزش موی شدید در مبتلایان به کرونا
علت ریزش موی شدید در مبتلایان به کرونا

بثورات از نوع کهیر

بروز ناگهانی برجستگی هایی روی پوست که سریع بوجود می آیند و معمولاً خارش زیادی دارند. این برجستگی ها می تواند هر قسمت از بدن را درگیر کند که اغلب با خارش شدید کف دست یا کف پا شروع شده و باعث تورم لب و پلک می شود. این بثورات می توانند در اوایل ابتلا به عفونت ظاهر شوند . این برجستگی ها حتی مدت زیادی پس از بیماری نیز می توانند ادامه داشته باشند.

بثورات از نوع آبله مرغان

شامل نواحی کوچک و خارش دار قرمز رنگ است که می تواند در هر نقطه از بدن ، به ویژه آرنج و زانو و همچنین پشت دست ها و پا ظاهر شوند. این بثورات می تواند روزها یا هفته ها ادامه داشته باشند.

بثورات پوستی ایجاد شده در انگشتان پا بر اثر کرونا
بثورات پوستی ایجاد شده در انگشتان پا بر اثر کرونا

انگشتان دست و پا کرونایی

به برجستگی های قرمز و مایل به ارغوانی روی انگشتان دست و پا می گویند، که ممکن است دردناک باشند. اما معمولاً خارش ندارد. این وضعیت ممکن است در انگشتان پا ، انگشتان دست یا هر دو ایجاد شود. به نظر می رسد که اکثر افراد بیشتر این مشکل را فقط در انگشتان پا تجربه می کنند.

 تورم و تغییر رنگ می تواند از یك یا چند انگشت یا انگشتان شروع شود. در حالی که این نوع مشکل پوستی می توانند در هر سنی ظاهر شوند ، به نظر می رسد کودکان ، نوجوانان و جوانان به احتمال زیاد بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. بسیاری از آنها هرگز علائم متداول دیگر از بیماری کرونا مانند سرفه خشک ، تب و دردهای عضلانی را نشان نمی دهند.

علائم و درمان انگشتان دست و پا کرونایی

افراد قبل از درگیر شدن به این بیماری هیچ گونه علائم یا احساس خاصی را تجربه نمی کنند. برای کاهش درد یا خارش ، کرم هیدروکورتیزون را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. در صورت عدم تسکین یا تشدید علائم ، به متخصص پوست مراجعه کنید.

کرونا غالباً به عنوان بیماری که سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می دهد شناخته می شود. اما در افرادی که با علائم شدید بیماری در بیمارستان بستری شده اند نیز بثورات پوستی گزارش شده است. با این حال ، مهم است مردم بدانند که در بعضی موارد ، بثورات پوستی ممکن است اولین یا تنها علامت بیماری باشد. بنابراین اگر در پوست خود تغییرات جدید مشاهده کردید ، باید با قرنطینه خود و آزمایش در اسرع وقت آن را جدی بگیرید. زیرا تشخیص زودهنگام بیماری می تواند در کاهش شیوع آن تاثیر بالایی داشته باشد.

علائم پوستی مرتبط با کووید 19 عامل مهمی در ایجاد درک ما از بیماری است. علائم پوستی ممکن است نقشی اساسی در تشخیص عفونت در افرادی داشته باشد که بدون علامت هستند.

ایجاد برجستگی های کهیر مانند در بیماران مبتلا به کووید
ایجاد برجستگی های کهیر مانند در بیماران مبتلا به کووید

کرونا چگونه باعث ریزش مو می شود؟

همه ما به طور طبیعی روزانه موهایمان می ریزد. در حقیقت ، ریزش موی طبیعی در هر فرد به طور معمول بین 50 تا 100 تار مو است. با این حال ، گاهی موهای ریخته شده با موهای جدید جایگزین نمی شوند . در نهایت منجر به کم پشتی و لکه های طاسی می شوند، که به آن ریزش مو می گویند.ما اغلب فکر می کنیم ریزش مو فقط روی پوست سر تأثیر می گذارد. با این حال ، ممکن است در سایر قسمت های بدن نیز رخ دهد. اصطلاح پزشکی ریزش مو ، آلوپسی است.

تب بالا ، استرس و عفونت های ویروسی مانند کرونا می توانند باعث ریزش مو شوند.
تب بالا ، استرس و عفونت های ویروسی مانند کرونا می توانند باعث ریزش مو شوند.

افرادی که به کرونا مبتلا می شوند می توانند علائم متنوعی داشته باشند. ریزش مو در افرادی که از این بیماری بهبود یافته اند گزارش شده است. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، ریزش مو را به عنوان یک اثر بالقوه طولانی مدت  کرونا در نظر گرفته اند.

تب بالا می تواند باعث ریزش مو شود

ریزش موقت مو پس از تب یا بیماری طبیعی است. تب یکی از علائم رایج بیماری کرونا است. چند ماه پس از تب شدید یا بهبودی از بیماری ، بسیاری از افراد ریزش موی محسوسی را مشاهده می کنند.نام پزشکی این نوع ریزش مو ، تلوژن افلوویوم(TE) است. زمانی این اتفاق می افتد که موها بیشتر از حد نرمال به طور همزمان وارد مرحله ریزش (تلوژن) مو می شوند. تب یا بیماری می تواند موهای بیشتری را وارد مرحله ریزش کند.

اکثر مردم ریزش موی محسوس را 2 یا 3 ماه پس از تب یا بیماری مشاهده می کنند. این ریزش مو می تواند 6 تا 9 ماه بعد از بهبودی نیز ادامه یابد. سپس بعد از مدتی بیشتر افراد مشاهده می کنند که موهایشان دوباره شروع به رشد طبیعی می کند و ریزش آن متوقف می شود.

استرس می تواند باعث ریزش موقت مو شود

حتی اگر هرگز به تب یا کرونا مبتلا نشده اید ، باز هم ممکن است شاهد ریزش مو باشید. استرس عاطفی نیز می تواند موها را بیش از حد نرمال وارد مرحله ریزش کند.ریزش مو حدود دو تا سه ماه پس از شروع استرس آغاز می شود. اگرچه مشاهده ریزش مو به صورت توده ای می تواند بر استرس شما بیفزاید ، اما مهم است که استرس خود را کاهش دهید. فقط با پایان یافتن استرس ، ریزش بیش از حد مو متوقف می شود.


منابع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا