پوست و زیباییخدمات ما

اسید تراپی و هر آنچه لازم است در مورد آن و کاربردهایش بدانید

اسید تراپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

اسید تراپی روشی موثر است که در زمینه بیماری های پوستی زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. کلمه “اسید” تصاویری از حباب لوله های آزمایش و تصاویر سوختگی های شیمیایی ترسناک را به ذهن متبادر می کند. اما هنگامی که در غلظت های مناسب استفاده می شود، اسیدها در واقع برخی از مفیدترین مواد موجود در مراقبت از پوست هستند. اسید تراپی ابزار معجزه آسایی هستند که برای مبارزه با آکنه، چین و چروک، لکه های پیری، جای زخم و رنگ ناهموار پوست مورد استفاده قرار می گیرند. اما با وجود اسیدهای بسیار زیاد در بازار، یادآوری اینکه از کدام یک ، برای چه و کدام محصول باید خریداری شود بسیار مهم است. در ادامه به بررسی کاربردهای اسید تراپی خواهیم پرداخت.

اسید تراپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اسید تراپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

این روش چه کاربردهایی دارد و انواع آن کدامند ؟

اسید تراپی ابزار معجزه آسایی هستند که برای مبارزه با آکنه، چین و چروک، لکه های پیری، جای زخم و رنگ ناهموار پوست مورد استفاده قرار می گیرند. در زیر به بررسی هر یک از این موارد خواهیم پرداخت :

استفاده از اسید تراپی در جهت رفع آکنه

اسید سالیسیلیک مدت زیادی است که وجود دارد. اسید سالیسیلیک به دلیل توانایی آن در لایه برداری پوست و شفاف نگه داشتن منافذ، که به کاهش آکنه کمک می کند، مشهور است. آن را در سرم‌ها و پاک‌کننده‌ها با غلظت‌های بین 5/0 تا 2 درصد و همچنین در درمان‌های نقطه‌ای، برای جوش‌ها پیدا خواهید کرد.

اسید سالیسیلیک همچنین در غلظت های بالاتر به عنوان یک لایه بردار برای درمان آکنه، اسکار آکنه، ملاسما، آسیب ناشی از نور خورشید و لکه های پیری در کلینیک های پوست استفاده می شود. این محصول آنقدر موثر است که در محلول‌های حذف زگیل استفاده می‌شود، اگرچه استفاده از آن در پوست‌های تیره مستعد رنگدانه هنوز بی‌خطر است. از آنجایی که با آسپرین (اسید استیل سالیسیلیک) مرتبط است، خواص ضد التهابی نیز دارد.

تاثیر بسیار بالای اسید سالیسیلیک در رفع آکنه
تاثیر بسیار بالای اسید سالیسیلیک در رفع آکنه

اسید آزلائیک یکی از درمان های اصلی برای مبارزه با آکنه متوسط، ​​در سه دهه گذشته بوده است و در بسیاری از کرم های تجویزی یافت می شود. پوست را شفاف نگه می دارد، باکتری ها را از بین می برد و التهاب را کاهش می دهد. معمولاً در غلظت‌های 15 تا 20 درصد در کرم‌هایی که برای استفاده در سرتاسر صورت، صبح و شب طراحی شده‌اند، یافت می‌شود. اسید آزلائیک به طور کلی عوارض جانبی بسیار کمی دارد، اما در برخی از افراد با پوست بسیار حساس می تواند باعث سوزش، لایه برداری و قرمزی شود. علاوه بر درمان آکنه، آزلائیک اسید نیز یک عامل روشن کننده پوست است که برای محو کردن علائم پس از آکنه یا هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب مفید است. این اغلب با رتینوئیدها به عنوان جایگزین ملایم تری با هیدروکینون ترکیب می شود.

اسید تراپی صلاح فوق العاده ی ضد پیری

گلیکولیک اسید محبوب ترین آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است که در مراقبت از پوست استفاده می شود. از نیشکر گرفته می شود و به دلیل داشتن خاصیت فوق العاده نفوذ در پوست بسیار مورد توجه قرار می گیرد. اسید گلیکولیک یک عامل ضد پیری فوق العاده است که از ایجاد چین و چروک و پیری جلوگیری می کند. در لایه برداری پوست و کاهش خطوط ریز، جلوگیری از آکنه، محو شدن لکه های تیره، افزایش ضخامت پوست و صاف کردن رنگ و بافت پوست بسیار موثر است. بنابراین جای تعجب نیست که آن در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود.

گلیکولیک اسید معمولاً در غلظت های زیر 10 درصد یافت می شود. مانند اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک نیز در لایه برداری برای درمان آکنه و پیگمانتاسیون استفاده می شود. گاهی اوقات همراه با میکرودرم ابریژن یا میکرونیدلینگ نیز مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، استفاده از اسید گلیکولیک حساسیت به آفتاب را حتی زمانی که روی پوست نیست افزایش می دهد، بنابراین برای جلوگیری از آسیب اضافی خورشید باید از کرم ضد آفتاب با SPF بالای 30 استفاده کنید.

گلیکولیک گاهی اوقات همراه با میکرودرم ابریژن یا میکرونیدلینگ نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
گلیکولیک گاهی اوقات همراه با میکرودرم ابریژن یا میکرونیدلینگ نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

اسید تراپی و خاصیت لایه برداری آن و ایجاد پوستی صاف

اسید ماندلیک یکی دیگر از اسیدهای آلفا هیدروکسی است که از بادام تلخ به دست می آید. مانند اسید گلیکولیک، یک عامل لایه بردار است که برای جلوگیری از آکنه، درمان آسیب های ناشی از نور خورشید و رفع رنگدانه مفید است. با این حال، به دلیل ساختار مولکولی بزرگتر آن، مانند اسید گلیکولیک به عمق پوست نفوذ نمی کند، بنابراین پوست را کمتر تحریک می کند.

به همین دلیل، معمولاً به جای اسید گلیکولیک در لایه‌بردارها استفاده از اسید ماندلیک توصیه می‌شود، به‌ویژه برای پوست‌های حساس که بیشتر در معرض رنگدانه‌های برگشتی هستند. رنگدانه برگشتی زمانی اتفاق می افتد که به دلیل استفاده بیش از حد، مقاومتی در برابر یک ماده خاص ایجاد شود. این امر باعث می شود که ماده نه تنها بی اثر باشد، بلکه اغلب باعث می شود که اثری برعکس اثر مورد نظر داشته باشد.

تاثیر اسید تراپی در روشن کنندگی پوست

اسید کوجیک توسط باکتری های مورد استفاده در تخمیر برنج تولید می شود. به لطف خواص سفید کنندگی و ضد پیری آن، یک عنصر محبوب در محصولات مراقبت از پوست آسیایی است. (سفید شدن اصطلاحی است که بسیاری از برندهای مراقبت از پوست آسیایی برای اشاره به کاهش هایپرپیگمانتاسیون و ناهمواری پوست استفاده می کنند.) این ماده در پاک کننده ها و سرم ها با غلظت 1 تا 4 درصد یافت می شود. متأسفانه، برای پوست بسیار تحریک کننده است ، اما با این حال بسیار مؤثر است.

اسید ماندلیک یکی دیگر از اسیدهای آلفا هیدروکسی است که نقش موثری در صاف شدن پوست صورت دارد.
اسید ماندلیک یکی دیگر از اسیدهای آلفا هیدروکسی است که نقش موثری در صاف شدن پوست صورت دارد.

اسیدهای کمتر شناخته شده مراقبت از پوست کدامند؟

در اینجا برخی دیگر از اسیدهای مراقبت از پوست که ممکن است در بازار وجود داشته باشند، آورده شده است. این اسیدها ممکن است چندان محبوب نباشند، بنابراین ممکن است یافتن آنها در خطوط و محصولات معمول مراقبت از پوست سخت تر باشد، اما هنوز شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این نوع اسیدها نیز موثر هستند :

اسیدهای لاکتیک، سیتریک، مالیک و تارتاریک

آلفا هیدروکسی اسید ها (AHA) که به عنوان لایه بردار عمل می کنند، همچنین بر روشن کردن رنگدانه های ناهموار و صاف کردن بافت پوست تاثیر دارند. اسید لاکتیک بعد از اسید گلیکولیک بهترین AHA است که مورد تحقیق قرار گرفته است و به دلیل ملایم‌تر بودن، آبرسانی بیشتر و اثربخشی بیشتر در درمان پوست آسیب دیده از نور خورشید قابل توجه است.

اسید فرولیک

یک ماده آنتی اکسیدانی که بیشتر در ترکیب با ویتامین های C و E در سرم ها استفاده می شود. این سه آنتی اکسیدان قوی به دلیل توانایی خود در محافظت از پوست در برابر رادیکال های آزاد آسیب رسان تولید شده توسط اشعه ماوراء بنفش به خوبی شناخته شده اند.

اسید کوجیک و تاثیر آن بر روشن کنندگی پوست
اسید کوجیک و تاثیر آن بر روشن کنندگی پوست

اسید لیپوئیک

ترکیب آنتی اکسیدانی با مزایای ضد پیری که اثرات آن بسیار کم است، بنابراین محبوبیت آن در حال کاهش است.

تری کلرواستیک اسید (TCA)

در لایه برداری استفاده می شود و به ویژه برای صاف کردن جای زخم ها در روش TCA cross مفید است. بسیار قوی است و فقط باید توسط متخصصین پوست مورد استفاده قرار بگیرد.  

 AHA به عنوان لایه بردار عمل می کنند
AHA به عنوان لایه بردار عمل می کنند

اسید لینولئیک و اسید اولئیک چیست؟

وقتی صحبت از اسید لینولئیک و اسید اولئیک در مراقبت از پوست می شود، منظور ما بیشتر در حوزه روغن ها است، جایی که آنها به خودی خود اسیدهای واقعی نیستند. در روغن ها، این اسیدهای چرب واکنش نشان داده اند تا گروه های اسیدی خود را از دست بدهند و تری گلیسیرید تشکیل دهند. به طور کلی، روغن‌هایی که حاوی اسید لینولئیک بیشتری هستند، بافت‌های خشک‌تری دارند که مناسب پوست‌های چرب است، در حالی که روغن‌هایی که حاوی اسید اولئیک بیشتری هستند، غنی‌تر هستند و برای پوست‌های خشک بهتر عمل می‌کنند.

اسید لینولئیک به خودی خود دارای خواص روشن کنندگی رنگدانه است، اما از آنجایی که از قبل در روغن ها یافت می شود، برای رسیدن به همان اثر باید از محصولی استفاده کنید که فاقد اسید لینولئیک باشد. اسید اولئیک به خودی خود یک مختل کننده سد است که برای کمک به نفوذ داروها به پوست مفید است.

در روش اسید تراپی باید از کدام نوع اسیدها استفاده کرد ؟

انتخاب اسید برای استفاده های مختلف سخت است. ساده ترین راه برای انجام آن، دانستن این است که چه مشکلی را می خواهید درمان کنید. در زیر به بررسی هر یک خواهیم پرداخت .

الف) برای درمان پوست مستعد آکنه بهتر است از : اسید آزالئیک، اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک، اسید ماندلیک استفاده شود.

ب) برای جلوگیری از پیری بهتر است از : اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک، اسید اسکوربیک، اسید فرولیک استفاده شود.

ج) برای روشن شدن پوست و محو شدن رنگدانه ها بهتر است از : اسید کوجیک، آزلائیک اسید، اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک، اسید لینولئیک، اسید اسکوربیک، اسید فرولیک استفاده شود.

روغن‌هایی که حاوی اسید لینولئیک بیشتری هستند، بافت‌های خشک‌تری دارند که مناسب پوست‌های چرب است.
روغن‌هایی که حاوی اسید لینولئیک بیشتری هستند، بافت‌های خشک‌تری دارند که مناسب پوست‌های چرب است.

نکته قابل توجه این است که هر چه غلظت اسیدها بیشتر باشد، اسید بیشتر باعث تحریک پوست می شود. همیشه از تست پچ جهت اینکه مشخص شود شما به اسیدها حساسیت دارید یا خیر استفاده کنید. همین طور استفاده از آن ها را با غلظت کم شروع کنید. بسیاری از اسیدها فواید متعددی را ارائه می دهند و از آنجایی که می توانند در فرمول های مختلف موجود باشند، می توان از بیش از یک مورد استفاده کرد.

در روش اسید تراپی و هنگام استفاده از اسیدهای مختلف باید به چه نکاتی توجه کرد؟

  • هنگام استفاده از روش اسید تراپی انواع مختلف اسیدهای صورت را با هم مخلوط نکنید.
  • از اسید سالیسیلیک با هیچ اسید دیگری به طور همزمان استفاده نکنید. در صورت مخلوط شدن ممکن است تحریک شدید پوست ایجاد شود.
  • از اسید سالیسیلیک با محصولات حاوی نیاسینامید اجتناب کنید.
  • از اسید گلیکولیک یا اسید لاکتیک در ترکیب با اسید اسکوربیک( ویتامین C) استفاده نکنید. این باعث می شود که مزیت اسید اسکوربیک حتی قبل از شروع به کار از بین برود.
  • از مصرف AHA با رتینول خودداری کنید.

صحت علمی مطالب موجود در این مقاله توسط خانم دکتر ناهید همتیان، متخصص پوست ، مو و زیبایی تایید شده است.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا